Geen combinatie 2
Toespraak van Harry Mulisch, gehouden op 28 februari 1964 op de gala-avond van de Schrikkel-Boekenweek

1e druk 1964 (april)
Amsterdam etc.: C.G.A. Corvey - (Een Corvey Model)

[geniet]
{249x141x2 mm | 63 g. | [1-6] 7-15 [16] p.}
* uitgave t.g.v. de Boekenweek 1964
* tekst op voorplat: Met het deeltje dat wij bij de boekenweek 1961 lieten verschijnen, hebben wij meegedeeld dat wij klem zaten met de traditie. Omdat wij de traditie, aan de gala-avond een 'model' te wijden, niet wilden verbreken maar het programma van die avond ons geen tekst gaf, moesten wij een deeltje uitbrengen met een inhoud die eigenlijk geen combinatie was. Zo is het nu weer en wij moeten een deeltje in de geen-combinatiereeks laten volgen. Ook nu weer gaf het programma ons geen tekst. Het is deels een woord van Harry Mulisch over Socrates, watervlooien, hartstocht, rekenmachines, prinsen, maagden en Babylon. Deels is het een uitsnee uit de daarop gevolgde feestavond toen de feestgangers de cultuur en het boek allang weer vergeten waren en zich aan de wilde twist hadden overgegeven. Dit model is weer geen combinatie.
* met illustraties
* colofon: Dit deeltje, gewijd aan de negenentwintigste Boekenweek, werd naar aanwijzingen van Johan H. van Eikeren gezet uit de Times New Roman en afgedrukt door de Zuid-Nederlandse Drukkerij nv, den Bosch. / C.G.A. Corvey Papiergroothandel nv Amsterdam, Rotterdam, den Haag, Groningen, Utrecht, den Bosch en Almelo verspreidt deze modellen op ongeregelde tijden om toepassingen van zijn papier te laten zien. / Voor dit Model werd gebruikt Omslag 334 ongeperst no. 2428 zwart 300 grams en Eenzijdig gekleurd houtvrij Kunstdruk no. 2110 wit/rood. Voor het binnenwerk werd toegepast ons houtvrij Schrijf 469 120 grams.
§ puntgaaf ex. (naam voorin)

Geen combinatie 2, 1e druk
1e druk

[2e] druk 1967 (juli)
in: Wenken voor de Jongste Dag (1e druk, p. 177-181; nieuw zetsel)
* de toespraak van Mulisch uit de 1e druk is opgenomen onder de titel: ':aangezien:'
* Mulisch geeft in het boek aan dat zijn toespraak plaatsvond op 29 februari 1964 (i.p.v. 28 februari 1964 zoals in de 1e druk werd vermeld)